*

Geen Grand Prix van Duitsland in 2017

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Geen Grand Prix van Duitsland in 2017
Sutton Images

De Formule 1 gaat in 2017 niet naar Duitsland. Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone en de organisatie van de race op Hockenheim zijn er niet uitgekomen.

Het doorgang vinden van de Duitse race was altijd al onzeker, vanwege het wegvallen van de Nürburgring als geschikte racelocatie, eveneens om financiële redenen. De bedoeling is namelijk eigenlijk dat Hockenheim en de Nürburgring rouleren als bestemming voor de Grand Prix van Duitsland, waarbij Hockenheim – dat de race dit jaar organiseerde – desgevraagd op zoek moest naar een manier om de race ook in 2017 te houden.

Dat is niet gelukt, zo blijkt. De race ontbrak eerder deze week al op de uitgelekte Formule 1-kalender voor 2017 en circuitbaas Georg Seiler bevestigt nu tegenover Auto Bild dat Hockenheim komend seizoen geen Grand Prix kan organiseren. “Er was geen oplossing te vinden die zonder financiële risico’s was, terwijl dat voor ons wel een vereiste was. Jammer, maar geen verrassing aangezien er dus ook geen pasklare overeenkomst met de Formule 1 lag.”

Door het wegvallen van de Grote Prijs van Duitsland, telt de voorlopige Formule 1-kalender nu twintig races en ziet er als volgt uit:

Grand Prix Datum
Australië 26 maart
China 9 april
Bahrein 16 april
Rusland 30 april
Spanje 14 mei
Monaco 28 mei
Canada 11 juni
Europa (Azerbeidzjan) 18 juni
Oostenrijk 2 juli
Engeland 9 juli
Hongarije 30 juli
België 27 augustus
Italië 3 september
Singapore 17 september
Maleisië 1 oktober
Japan 8 oktober
Amerika 22 oktober
Mexico 29 oktober
Brazilië 12 november
Abu Dhabi 26 november

De kalender moet nog wel worden goedgekeurd door de FIA World Motor Sport Council. Het kan zijn dat de Grote Prijs van Hongarije met het wegvallen van de race in Duitsland nog een week naar voren schuift.

Gerelateerd