Sauber-coureur Sergio Pérez baalt van de nattigheid die de eerste twee trainingen in Zuid-Korea verstoord heeft, want hij kent de baan niet goed en heeft er ook nog niet op slicks kunnen rijden.

Als rookie heeft Pérez er nogal eens mee te maken dat het Formule 1-circus circuits aandoet die hij niet kent, en het Korean International Circuit in Zuid-Korea is er daar één van.

De Mexicaan had daarom gehoopt dat hij vandaag veel kilometers op het Zuid-Koreaanse asfalt had kunnen maken, maar daar kwam door de regen dus niet veel van terecht. “Dat is erg jammer en dit was dus geen ideale vrijdag voor me”, erkent hij.

“Ik ken de baan hier namelijk niet en ik heb geen enkele ronde op droogweerbanden kunnen rijden, dus ik heb morgen maar erg weinig tijd om een goede balans te vinden voor de auto”, aldus de coureur die de dag als zestiende afsloot.

Een plaatsje daarachter, op plek zeventien, eindigde de andere Sauber-coureur Kamui Kobayashi. Ook voor hem was het geen fijne dag: “Ik had totaal geen grip”, moppert de Japanner. “Dat komt omdat de baan hier van zichzelf weinig grip heeft, maar ook omdat onze auto het niet bepaald goed doet op de intermediates”, luidt zijn verklaring.

“Normaal gesproken vind ik het echt niet erg om in de regen te rijden, en op de regenbanden ging het ook prima, maar op de intermediates had ik het gewoon heel erg moeilijk”, benadrukt hij zijn problemen alvorens hij zijn wens voor morgen uitspreekt: “Ik hoop dat het dan droog blijft”, is zijn eenduidige verzoek.