De teams hebben vanmorgen tijdens een speciaal ingelaste vergadering over de uitlaatreglementen geen overeenstemming bereikt. Ferrari en Sauber liggen dwars.

 

De FIA had gisteren laten weten dat het bereid is de beperkingen op het gebied van de actief geblazen diffusor ongedaan te maken als alle teams het daarover eens zouden worden. Dat is vooralsnog echter niet het geval.

Ferrari en Sauber, dat eveneens gebruikmaakt van Ferrari-motoren, hebben niet ingestemd met het voorstel. Ook Williams had twijfels, maar is inmiddels wel voor het plan om terug te keren naar de situatie van voor de Britse GP.

Eén van de besproken alternatieven is om alle motorfabrikanten een percentage van gastoevoer te laten vinden dat ertoe leidt dat de koude en hete stromen die naar de diffusor worden geleid in verhouding komen te staan met het geproduceerde gasvolume.

De volgende stap is mogelijk een nieuwe bijeenkomst volgende week. De FIA heeft de teams echter laten weten dat als er eind volgende week geen consensus is bereikt in Duitsland de huidige regels van toepassing zijn. Dat betekent dat het gas tien procent open mag staan wanneer het gaspedaal niet is ingedrukt.