Virgin-coureurs Timo Glock en Jérôme d’Ambrosio hadden vandaag ieder hun eigen soort problemen, dus het tweetal weet dat er de rest van het weekend nog wel wat werk te doen is.

Glock en d’Ambrosio eindigden in de ochtendtraining als 21e en 22e en aan het eind van de middag stonden ze als 19e en 20e op de tijdenlijst.

Aan de resultaten valt het dus niet te zien, maar toch was het een stroeve vrijdag voor het achterhoede team uit Engeland. Voor Glock begon de dag al slecht, want hij kreeg tijdens de eerste training met een waterlek te maken: “Ik kon daardoor niet veel rijden”, klaagt de Duitser, die ’s ochtends inderdaad maar dertien ronden afwerkte.

“Het heeft ons dus tijd op de baan gekost en we hebben veel testwerk naar de middag moeten verplaatsen, waardoor ons programma voor die training erg vol werd”, vervolgt Glock, die wel blij is dat zijn team het lek snel boven had: “Ze hebben het toch nog vrij snel weten te repareren. Wat de auto in het algemeen betreft, gaan we de goede kant op, hoewel we duidelijk nog wel wat werk te doen hebben.”

Voor teamgenoot d’Ambrosio verliep de ochtendtraining juist zonder problemen, maar hij heeft wel wat te klagen over de middag. “Het was toen erg druk op de baan”, zegt de Belg, die ook nog niet tevreden is met de balans van de auto: “Daar moeten we vanavond dus nog iets aan doen, want er is zeker nog ruimte voor verbetering.”