Mexico en New Jersey komen niet op de definitieve versie van de kalender voor het WK van 2014 die in december door de World Motor Sport Council van de FIA zal worden vastgesteld. Dat meldt Formule 1-journalist Adam Cooper.

Bronnen hebben medegedeeld dat Mexico zeker niet zal doorgaan. Bernie Ecclestone wil het nog niet officieel bevestigen, maar heeft wel duidelijk gemaakt dat het onmogelijk blijkt een nieuw pitcomplex te bouwen voor november volgend jaar. Hermann Tilke houdt zich bezig met de nieuwe paddock en pits, alsmede enkele kleine aanpassingen aan de layout van het circuit. 

Het wegvallen van Mexico zorgt ervoor dat er twee vrije weekenden zijn tussen de Amerikaanse Grand Prix in Austin en de seizoenafsluiter in Brazilië. Al kan de FIA daar nog mee schuiven. 

Dat er geen tweede race in de Verenigde Staten komt, is geen grote verrassing. New Jersey stond al niet op de oorspronkelijke versie van de kalender. Later werd het er alsnog ingepropt, maar de logistieke nachtmerrie van drie races op rij maakte het al onwaarschijnlijk dat het er echt van zou komen.

“Ik heb het er alleen op gezet omdat ze me bleven vertellen dat alles goed zou komen”, zegt Ecclestone. “Maar ze hebben de financiën nog altijd niet op orde, dus het gaat niet door.”

De volgende races blijven over voor 2014. De FIA maakt in december de definitieve kalender bekend. Rusland en Zuid-Korea zijn nog onder voorbehoud, maar zien door het verdwijnen van de Mexico en New Jersey de kansen stijgen.

16 Maart Grand Prix van Australië
30 Maart Grand Prix van Maleisië
06 April Grand Prix van Bahrein
20 April Grand Prix van China
27 April Grand Prix van Zuid-Korea (onder voorbehoud)
11 Mei Grand Prix van Spanje
25 Mei Grand Prix van Monaco
08 Juni Grand Prix van Canada
22 Juni Grand Prix van Oostenrijk
06 Juli Grand Prix van Groot-Brittannië
20 Juli Grand Prix van Duitsland (Hockenheim)
27 Juli Grand Prix van Hongarije
24 Augustus Grand Prix van België
07 September Grand Prix van Italië
21 September Grand Prix van Singapore
05 Oktober Grand Prix van Rusland (Sotsji)
12 Oktober Grand Prix van Japan
26 Oktober Grand Prix van Abu Dhabi
09 November Grand Prix van USA (Austin)
30 November Grand Prix van Brazilië

 Foto: Dit zou het pitcomplex voor de Grand Prix in New Jersey moeten worden, maar die race staat voorlopig weer geparkeerd.