De Nederlandse testrijder Robin Frijns krijgt tijdens geen van de twee testdagen na de race in Silverstone de kans te rijden voor zijn team Caterham, dat twee andere coureurs inzet.

Of Frijns tijdens het raceweekend zelf in actie komt in de eerste vrije training, is nog niet bekend, maar Caterham heeft al wel de facto aangekondigd dat hij geen hele testdag na het Grand Prix-weekend krijgt door hier Will Stevens en Rio Haryanto voor aan te wijzen.

De 22-jarige Frijns staat bij Caterham in de boeken als test- en reserverijder, terwijl het Maleisisch-Engelse team ook de Amerikaan Alexander Rossi nog in dienst heeft als reserve, maar beide heren rijden dus niet tijdens de Silverstone-test.

Voor Frijns is het alweer een tijdje geleden dat hij voor Caterham getest heeft. Hij kwam twee keer in actie tijdens de wintertests, deed de eerste vrije training in Bahrein en reed vervolgens op 8 april tijdens een testdag in datzelfde Bahrein voor het laatst voor Caterham.

Frijns had daarna tijdens de test na de Grand Prix van Spanje nog wel een dag moeten rijden, maar omdat teamgenoot Kamui Kobayashi – één van Caterhams vaste coureurs – op de eerste testdag hard crashte, trok het team zich toen terug.

Stevens & Haryanto
Stevens en Haryanto zijn ook geen onbekenden binnen de Caterham stal, want Haryanto is bij Caterhams GP2-team de teamgenoot van Rossi, terwijl Stevens deel uitmaakt van Caterhams talentenprogramma en met Caterham-steun in de Formule Renault 3.5 rijdt.

De 23-jarige Brit Stevens, die op de dinsdag na de Grand Prix van Groot-Brittannië test, staat vierde in het Formule Renault 3.5-kampioenschap dat Frijns in 2012 nog wist te winnen in zijn rookiejaar, terwijl Stevens nu al aan zijn derde seizoen bezig is.

De voor woensdag 9 juli als testcoureur ingeroosterde Haryanto heeft in 2014 nog geen overweldigende indruk gemaakt voor Caterham in de GP2, al geldt dat ook voor Rossi. Haryanto staat tiende in de tussenstand, voor de als zestiende geklasseerde Rossi.

Stevens en Haryanto hebben allebei al één keer eerder een Formule 1-test gedaan. Stevens in 2013 voor Caterham, Haryanto in 2012 voor Caterhams grote rivaal Marussia.