Heikki Kovalainen start opnieuw voor Jarno Trulli en Lotus blijft HRT en Virgin voor. Maar de auto’s voor hun weten ze nog niet te pakken. In Brazilië doet Lotus dus wat er van ze verwacht worden.

Kovalainen was erg te spreken over zijn ronde. Hij was een kleine drie tienden sneller dan zijn Italiaanse teamgenoot. “Dit is een goede manier om het kwalificatieseizoen af te sluiten. Het was een van de échte snelle rondes”, vertelde de Fin na afloop. “Ik heb dit jaar veel goede kwalificatiesessies gehad maar deze springt eruit.”

“Jarno is hier het hele weekend al snel en ik was in de eerste runs telkens net wat langzamer. Ik moest alles uit de kast trekken om hem te verslaan. We brachten wat veranderingen aan aan de banden en dat betaalde zich uit in die slotronde. Ook eindigden we hier dichter bij de concurrentie dan eerder dit jaar.”

“Oké, het rondje is hier ook niet zo lang. Toch is het een goed teken dat we met de nieuwe achtervleugel extra tijd hebben gevonden. Dat gaat ons morgen helpen. Het lijkt erop dat het gaat regenen en dat maakt het altijd interessanter. Dit wordt een leuke zondag en hopelijk sluiten we het seizoen goed af.”

Ook Trulli was na afloop wel goedgemutst. “Ik ben redelijk blij met hoe het ging. De tweede set banden was minder goed dan de eerste. Ik reed wel een snellere tijd maar echt voluit kon ik niet. Tot nu toe heb ik een goed weekend maar ik ben nog niet blij met de balans in de auto. Ik ben heel blij dat het gat met de auto’s voor ons opnieuw minder is geworden.”