*

Geen zorgen bij Haas om puntloze Grosjean

Daan de Geus

Daan de Geus

24 april 2018 11:31

Geen zorgen bij Haas om puntloze Grosjean
Sutton Images

Haas-teambaas Günther Steiner maakt zich er geen zorgen om dat Romain Grosjean dit jaar nog geen punten heeft gescoord. “De snelheid is er namelijk wel.”

“Het is geen probleem”, zegt Steiner dan ook, al had hij natuurlijk liever gezien dat er meer in had gezeten dan een uitvalbeurt, een dertiende plaats en zeventiende plek voor de Fransman: “Om uiteenlopende redenen heeft Romain de resultaten die wij en hijzelf voor ogen hebben nog niet behaald, maar er is nooit een gebrek aan performance geweest”, haalt Steiner aan.

Steiner en Grosjean.

In Australië lag Grosjean immers op koers voor een vijfde plek, tot het mis ging in de pits. In Bahrein vocht hij zich gestaag terug naar voren na een slechte kwalificatie, maar verloor downforce én de kans op punten nadat hij bodywork verloor en een extra pitstop moest maken. In China pakte het, na een start van P10, niet goed uit qua bandenmanagement en -strategie.

“De resultaten komen dus ook wel, daar twijfel ik niet aan”, zegt Steiner. Grosjean zelf is daar ook zeker van. “De auto is heel goed, het team heeft daar goed werk mee verricht. We hebben het geluk alleen niet aan onze zijde gehad. We hadden in alle drie de races kunnen scoren, maar het is drie keer niet gelukt. De basis is echter goed, en ik weet dat het daarom op een bepaald punt weer onze kant op valt. Hopelijk gebeurt dat dit weekend al, in Bakoe.”

Grosjean was in 2016 en 2017 de topscorer voor Haas, met achtereenvolgens 29 en 28 punten. Waar hij dit seizoen nog puntloos is, heeft teamgenoot Kevin Magnussen in zowel Bahrein als China gescoord. De Deen staat op elf punten.

Lees meer over

Grosjean Haas Steiner