Drie testrijders stappen aanstaande vrijdag in tijdens de eerste vrije training in Austin, Texas. Sean Gelael, Lando Norris en Nicholas Latifi mogen kilometers maken op het Circuit of the Americas.

Sean Gelael neemt bij Toro Rosso de eerste vrije training voor zijn rekening. Voor de Indonesische coureur is het zijn eerste sessie dit seizoen; vorig jaar reed hij er vier voor het team uit Faenza. Gelael mocht dit jaar al wel voor Toro Rosso rijden bij de testsessies in Barcelona en Boedapest. “Ik ben heel blij om weer aan het werk te gaan”, vertelt Gelael, die momenteel vijftiende staat in de tussenstand van de Formule 2. Hij is daar de teamgenoot van Nyck de Vries.

“Ik heb VT1 vorig jaar gereden in Austin, dus ik ken het circuit, hoewel het vorig jaar wat vochtig was”, blikt hij terug. “Bij de Boedapest-test heb ik voor het laatst in de auto gezeten, dus ik kijk ernaar uit om weer met het team te werken. De vorm van Toro Rosso was in Japan redelijk sterk, hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.”

Lando Norris stapt ook op COTA in bij McLaren.

Lando Norris stapt voor de vijfde keer dit seizoen in bij McLaren. Aanstaande vrijdag vervangt hij waarschijnlijk McLaren-coureur Stoffel Vandoorne. Vandoorne is zelf woensdag nog actief bij een Formule E-test in het Spaanse Valencia. De Belg arriveert waarschijnlijk in de loop van donderdag in de Verenigde Staten, maar hoeft vrijdagmiddag dus pas aan te treden voor de Britse renstal.

Nicholas Latifi neemt bij Force India wederom plaats achter het stuur. In Austin vervangt hij Esteban Ocon. Het wordt voor de Canadees zijn vierde training dit jaar. Latifi komt overigens nog vaker in actie dit seizoen: ook in Mexico (als vervanger van Ocon) en Brazilië (als vervanger van Pérez) mag hij kilometers maken voor Force India.