Renault wist op Silverstone geen potten te breken in de eerste twee vrije trainingen. Thuisracer Jolyon Palmer spreekt dan ook van een ‘doorsnee vrijdag’.

Palmer snelde ’s ochtend naar de zestiende tijd, maar viel ’s middags, toen alleen de vaste racecoureurs het circuit betraden, terug naar de achttiende plaats. Palmer concludeert daaruit dat het vrijdag was zoals zovelen.

“Ik denk dat we staan waar we wel vaker staan. We hebben een programma afgewerkt waarin we de verschillende banden en fuel loads hebben geëvalueerd. De zachte banden zien er goed uit, maar enkel over één ronde, terwijl de medium band onder onze auto maar moeilijk op temperatuur komt. Het resultaat van vandaag is redelijk, maar ik denk dat we morgen nog iets kunnen vinden.”

Teamgenoot Magnussen moest in de ochtend zijn auto afstaan aan testrijder Esteban Ocon. De Fransman spreekt van een probleemloze sessie en zegt dan ook tevreden te zijn met hoe zijn anderhalf uur of fame verliep.

Magnussen nam in de middag het stuur van Ocon over en reed de twintigste tijd. De Deen beklaagt zich na afloop over een onrustige achterkant: “De auto gedroeg zich nerveus, met name aan de achterkant. Hopelijk wordt dat gedurende het weekend wat minder.”

In tegenstelling tot Palmer voelt Magnussen zich wel goed op de medium compound: “Die liet zich wat makkelijker managen, waar de zachte band hooguit vijf ronden zijn werk goed doet.”