*

Gemoederen lopen op bij Toro Rosso

Redactie

Redactie

5 april 2011 16:02

Gemoederen lopen op bij Toro Rosso
Formule1

Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari leken de afgelopen jaar goed met elkaar op te kunnen schieten, maar de relatie tussen de Toro Rosso-teamgenoten is flink bekoeld.

Voor aanvang van het seizoen liet Alguersuari al blijken dat het wel eens ‘oorlog’ zou kunenn worden binnen het team. Beide coureurs staan immers onder druk om te presteren en Daniel Ricciardo ligt op de loer om een stoeltje over te nemen.

In Australië was er al direct een aanvaring tussen Alguersuari en Buemi. Eerst letterlijk na de start en vervolgens verbaal. “Ik wil nog een hartig woordje met hem spreken”, zei de Zwitser na de race. “Niet voor het eerst raakten we elkaar in de eerste ronde. Dat is zonde.”

Alguersuari wees vervolgens zijn teamgenoot aan als verantwoordelijke voor de mysterieuze schade aan de Renault van Nick Heidfeld. De Zwitserse krant Blick weet te melden dat de Toro Rosso-coureurs de twaalf uur durende vlucht van Frankfurt naar Kuala Lumpur deze week in stilte hebben doorgebracht.

“We hebben elkaar gesproken na zijn fout in Melbourne”, reageert Buemi. “We verschillen van mening. Ik hoop dat hij voortaan correct handelt en mij respecteert. Meer wil ik er niet over zeggen.”