Red Bulls Helmut Marko zegt niet te weten waar het verhaal vandaan komt dat Pascal Wehrlein op korte termijn bij Toro Rosso Brendon Hartley gaat vervangen. Dit ondanks dat dit gerucht steeds sterker wordt.

Hartley’s toekomst in de Formule 1 staat al na negen Grands Prix onder grote druk.

Hartley maakt geen beste indruk bij Toro Rosso en is bij een reeks incidenten betrokken geweest. De laatste daarvan was een megacrash in de derde vrije training in Spanje, waardoor hij de kwalificatie moest missen. De Nieuw-Zeelander zou eerder in het seizoen al door Red Bull verteld zijn dat hij beter moet presteren, maar een tiende plek in de incidentrijke race in Bakoe is vooralsnog zijn beste resultaat.

Voormalig Manor- en Sauber-coureur Pascal Wehrlein zou daarom al door Toro Rosso benaderd zijn om in te stappen, mits Hartley zich niet verbetert. Dat berichten het Duitse Bild en de Britse BBC en Sky Sports F1. Saillant detail: Wehrlein – die momenteel in de DTM rijdt – is een protegé van Mercedes, terwijl Toro Rosso juist Red Bulls opleidingsteam is.

Marko het hoofd van Red Bulls opleidingsprogramma, zegt nu op zijn beurt dat hij ‘niet weet waar dit verhaal vandaan komt’. Desondanks weten bronnen uit de paddock te melden dat de onderhandelingen afgelopen zaterdag na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Spanje serieus in gang zijn gezet. Er zou worden gekeken of Wehrlein vanaf de Grand Prix van Canada kan instappen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Wehrlein in 2017 in actie voor Sauber.