Nieuw in de Formule 1 Shop: dit bijzondere 1:43-model van de eerste kampioenschapsauto van Michael Schumacher, de Benetton B194 uit 1994, in Monaco-uitvoering.

De B194 is een beroemde maar ook omstreden auto. De door Ross Brawn en Rory Bryne ontworpen bolide bracht Schumacher acht overwinning en als kroon op zijn werk dus ook zijn eerste wereldtitel. Schumachers eerste van in totaal zeven kampioenschapsauto’s is echter ook controversieel, vanwege de vermeende onder ‘optie dertien’ verborgen tractiecontrole.

Zelfs met betwiste foefjes was de B194, zo is de algemene aanname, niet zo goed als de Williams FW16. Ook omdat daar een Renault-V10 achterin lag, terwijl de Benetton een Ford V8-motor had. Schumacher maakte dat echter meer dan goed, met ijzersterke optredens, al waren die soms ook op of zelfs over het randje.B194 (4)

Schumacher won de eerste drie races echter, waarbij die derde zege werd behaald op Imola, tijdens dat tragische weekend waarin Roland Ratzenberger en Ayrton Senna om het leven kwamen. De Formule 1 ging echter door, naar Monaco, waar Schumacher er vanaf pole vier overwinningen op rij van maakte. Het was voor Schumacher ook zijn eerste zege in het Prinsdom, waar hij later nog vier keer zou winnen. Hij staat daarmee gelijk met Monaco-grootheid Graham Hill en is maar één Monaco-overwinning achtergebleven op recordwinnaar Ayrton Senna.

B194 (2)In Monaco had Benetton de B194 van een karakteristieke, typisch grote Monaco-achtervleugel voorzien. Een dubbele achtervleugel, zowat. Met zijn brede spoorbreedte en hoge neus is de B194 een topvoorbeeld van de Formule 1 in de jaren negentig. Een moderne klassieker uit de tijd waar de sport nu met de 2017-regels weer naartoe wil.

Het 1:43-model dat Spark Models van de Benetton heeft gemaakt, kost € 59,95 en is nu verkrijgbaar in de Formule 1 Shop. De auto is niet standaard van sigarettensponsoring voorzien, maar wordt met zelf aan te brengen decals van hoofdsponsor Mild Seven geleverd. Zie de Shop voor informatie over bestellen, verzendvoorwaarden en levering. Volg deze link voor het model of klik hier om naar de Shop te gaan.