Giedo van der Garde sluit de dag als laatste af, maar zag zich in zijn snelle ronde naar eigen zeggen gehinderd door een rode vlag. De Nederlander heeft in ieder geval genoten.

’s Morgens zat Giedo van der Garde er goed bij en was hij de snelste van de Caterhams en Marussia’s. Enkele uren later vond hij zijn eigen naam terug op de laatste plaats op de tijdenlijst na de tweede vrije training. “Een rode vlag gooide roet in het eten”, legt de Nederlander uit. “Anders had ik wellicht nog 1.17.5 op de klokken kunnen zetten. Over het algemeen ben ik echter zeer te spreken over mijn eerste dag hier. Ik heb me goed vermaakt.”

“Aan het begin van de tweede vrije training voelde de auto direct beter aan. We hadden de afstelling aangepast, enkele onderdelen vervangen en door de warmere temperaturen kon ik sneller pushen op mijn banden. Ik heb dan wel geen snelle tijd meer kunnen zetten, maar daar gaat het tijdens de vrije trainingen dan ook niet om. We hebben ons programma af kunnen werken, we hebben veel informatie verzameld en gezien de verschillende bandenstrategieën gaan we een hele interessante race tegemoet.”

Charles Pic

Charles Pic sloot de vrije trainingen tot twee keer toe als twintigste af en is tevreden. De Fransman blikt al vooruit naar de race en ziet daar zeker kansen weggelegd voor Caterham: “Op beide compounds was de balans van de auto eigenlijk heel erg goed te noemen. Een echte snelle run op de superzachte banden zat er voor mij niet in, maar de lange runs leerden me dat we de slijtage redelijk binnen de perken kunnen houden. Dat biedt ons zeker kansen. We staan er beter voor dan in Barcelona.”