Voor het eerst sinds de Britse Grand Prix van 2015 ging tijdens een GP een coureur aan leiding die niet voor Mercedes, Ferrari of Red Bull uitkwam. Het was Antonio Giovinazzi die namens Alfa Romeo aan deze reeks een einde maakte.

Lees ook: Vettel verslaat Leclerc dankzij tactisch schaakspel in Singapore

Het was wat onwennig, maar vanaf ronde 26 was het toch echt enkele ronden Giovinazzi die in zijn Alfa Romeo aan leiding van een Grand Prix ging. De Italiaan ziet na afloop voor de camera van Ziggo Sport zelf ook in dat het een bijzonder moment was. “Ik hoop dat mijn familie een foto heeft gemaakt!”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Giovinazzi leidt de race, voor andere opvallende namen. Foto: Motorsport images.

Problemen voorkomen goed resultaat
Helaas voor de Italiaan eindigde hij de race een stuk lager in de rangschikking, namelijk op de tiende plaats. “We hadden een beter resultaat kunnen behalen aan het einde dan de tiende plek”, vertelt hij. “We bleven te lang op de medium banden rijden en ik worstelde aan het einde van de race met de banden.”

Niet alleen een te lange stint was het probleem, ook het feit dat hij twee keer stopte hielp niet. “Daarnaast was de voorophanging beschadigd na het contact met Ricciardo”, werd de situatie nog erger. “We hebben ons best gedaan met een tiende plek. Een punt voor mij een punt voor het team. Goed genoeg en ik kijk uit naar volgende week.”

Foto: Motorsport images.