Sauber-invaller Antonio Giovinazzi baalt ervan dat hij in China twee dagen achter elkaar hard crashte. Of Giovinazzi in Bahrein weer rijdt, is nog niet duidelijk.

Dat laatste niet per se omdat hij zowel zaterdag als zondag een Sauber kort reed, maar omdat het goed kan dat vaste coureur Pascal Wehrlein er in Bahrein weer bij is.

Mercedes-topman Toto Wolff verwacht namelijk dat Mercedes-protegé Wehrlein in Bahrein eindelijk zijn eerste race voor Sauber kan rijden, nadat hij voor Australië en China niet fit genoeg was.

Wehrlein liep een trainingsachterstand op na een crash tijdens de Race of Champions in januari. Hij liep nekletsel op waardoor hij niet kon trainen, waarna Giovinazzi als vervanger werd opgeroepen.

Bij de seizoensopener in Australië maakte de Italiaan bij zijn debuut een hele goede indruk, maar met twee crashes in twee dagen in China liet de 23-jarige Giovinazzi zien ook nog veel te leren te hebben.

“Ik wil dit weekend zo snel mogelijk vergeten”, vertelt Giovinazzi zelf, al wil hij er ook lering uit trekken: “Want ik heb mijn les wel geleerd”, geeft hij toe.

“Het is enorm jammer dat ik na de crash in de kwalificatie ook in de race crashte, zeker nadat het team zo hard had gewerkt om de auto te repareren. Het spijt me erg voor het team.”

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn erkent op haar beurt dat de omstandigheden moeilijk waren in China: “Zeker voor een coureur met weinig ervaring. We zijn echter vooral blij dat Antonio in orde is.”

Sauber richt zich nu op Bahrein. Het Zwitserse team heeft eerder aangegeven te hopen begin deze week te weten of Wehrlein daar inzetbaar is.

Giovinazzi kon na beide crashes gelukkig ongedeerd uitstappen.