De Italiaan Antonio Giovinazzi vervangt ook gedurende het Chinese raceweekend Sauber’s vaste rijder Pascal Wehrlein. De Duitser voelt zich nog altijd niet fit genoeg om zonder problemen een compleet Formule 1-weekend te voltooien.

Het afzeggen van Wehrlein betekent dat de Formule 1-carrière van Antonio Giovinazzo sneller dan gepland een vervolg krijgt. De Italiaan debuteerde dik een week geleden met de twaalfde plaats en presteerde daarmee gezien de omstandigheden naar behoren.

Giovinazzi bestuurt dus in ieder geval ook in China Wehrlein’s Sauber-bolide, maar het zou ook zomaar kunnen dat hij een week later in Bahrein ook nog in de auto zit. Alles hangt daarbij af van hoe de DTM-kampioen van 2015 zich tegen die tijd voelt.

“Ik hoop natuurlijk dat ik in Bahrein weer op de grid sta, maar ik wil alle tijd pakken die ik denk nodig te hebben om weer volledig fit te worden”, aldus Wehrlein die door zijn koprol in de jaarlijkse Race of Champions niet alleen een rugblessure opliep, maar ook zijn trainingsachterstand zag groeien.