*

Giovinazzi zelfverzekerd: ‘Niemand kan mijn stoeltje afpakken’

Laurens Stade

Laurens Stade

21 oktober 2019 16:00

Giovinazzi zelfverzekerd: ‘Niemand kan mijn stoeltje afpakken’
Motorsport Images

Antonio Giovinazzi is ervan overtuigd dat niemand zijn stoeltje kan afpakken als hij zijn goede voortgang voortzet. Hij geniet de steun van Ferrari-teambaas Mattia Binotto, wat volgens Giovinazzi ‘belangrijk’ is om te hebben. 

Giovinazzi heeft slechts vier punten ten opzichte van de 31 van zijn teamgenoot Kimi Räikkönen. Toch is de Italiaan bezig aan een betere periode sinds de zomerstop. Hij pakte in de afgelopen vijf races twee van zijn drie toptien-finishes, terwijl Räikkönen in diezelfde periode geen enkel punt pakte.

Giovinazzi is er zeker van dat ‘niemand’ zijn stoeltje kan ‘afpakken’, maar hij moet dan wel goed blijven presteren. ”Ik heb een goede band met Mattia Binotto en volgens mij zei hij in Singapore nog dat Ferrari mij altijd zal steunen en volgen en dat is fantastisch”, zegt Giovinazzi in gesprek met Autosport. ”Het is belangrijk voor een coureur om die steun te krijgen en te voelen. Nu is het aan mij om mijn best te doen zodat ik hier volgend jaar weer ben”, aldus Giovinazzi.

Volgens Giovinazzi is er een ‘normale’ druk om te presteren in de Formule 1. ”In de Formule 1 kan alles heel snel veranderen, race na race. In de ene race ben je een held, in de andere ben je waardeloos en dan ben je ineens weer een held. Het kan heel snel veranderen, maar dat heb je in alle categorieën”, aldus de Alfa Romeo-coureur.

Foto: Motorsport Images

 

Lees meer over

Alfa Romeo Giovinazzi

Gerelateerd