Marussia’s Timo Glock verheugt zich erop weer naar Canada te gaan en hoopt aldaar te kunnen profiteren van de onvoorspelbare races die het Circuit Gilles Villeneuve doorgaans oplevert.

Canada is waar Glock in 2004 zijn Formule 1-debuut maakte, namens het team van Jordan. “Ik scoorde gelijk twee punten en heb het sindsdien altijd goed gedaan in Canada”, herinnert de Duitser zich.

“Het is een heel speciaal circuit en je weet nooit wat de race je er gaat brengen”, vervolgt hij. “Het heeft er in het verleden vaak behoorlijk geregend en we hebben natuurlijk ook the Wall of Champions nog, die vaak ook een rol speelt in het verloop van de race”, zo verwijst Glock naar de muur na de laatste chicane waar menig coureur door de jaren heen zijn Waterloo heeft gevonden.

“Het belooft dus een spannend raceweekend te worden”, denkt Glock. “Ik hoop dat we het er net zo goed kunnen doen als in Monaco”, besluit de coureur die in het Prinsdom op een nette veertiende plaats eindigde.

Marussia’s andere coureur Charles Pic weet dat hij zijn borst kan nat maken, aangezien zijn teamgenoot het altijd zo goed doet in Canada: “Timo kent deze baan heel goed, terwijl het mijn eerste race in Canada wordt en ik de baan nog moet leren kennen.”

Pic vertrouwt er echter op dat het wel prima zal gaan, aangezien hij het tempo er de laatste tijd – naar eigen zeggen – prima in heeft zitten. “Wat dat betreft ben ik inderdaad wel tevreden, maar de finish heb ik de laatste drie races helaas niet gezien. In Canada hoop ik uiteraard dat dat anders is.”