Marussia-coureur Timo Glock put er vertrouwen uit dat hij de Caterhams vandaag kon bedreigen en weer eens ‘echt kon racen’, ook al lukte het hem niet om de Caterhams te verslaan.

Aan het eind van de rit kwam Glock namelijk tien seconden achter Heikki Kovalainen over de streep. “Maar ik koos er in de slotfase van de race voor het wat rustiger aan te doen en de auto gewoon naar de finish te brengen, aangezien ik de bandenslijtage goed in de gaten moest houden”, legt hij uit.

“Eerder in de race kon ik de Caterhams echter echt uitdagen, en dat was heel spannend”, vertelt Glock. “Net als in Suzuka zaten we ze tijdens de tweede stint op de hielen. Op dat moment besloten we dan ook om een gokje te wagen en de laatste stint op de superzachte band te rijden, waarna ik vlak achter Kovalainen zat en hoopte dat hij een fout zou maken, maar dat deed hij helaas niet.”

“De laatste stint duurde vervolgens ook iets te lang, waardoor de bandenslijtage dus onverwacht zwaar begon te worden, maar ik ben ondanks dat tevreden over de vooruitgang die we hebben gemaakt”, benadrukt Glock. “Het voelde geweldig om echt te racen, ook al was het geen compleet eerlijke strijd aangezien Caterham over KERS beschikt en wij dat niet hebben.”

In de andere Marussia MR01 kon Charles Pic daarentegen geen vuist maken ten opzichte van de Caterhams en zijn eigen teammakker. “Doordat ik vanwege mijn gridstraf als laatste moest beginnen, was het begin van de race erg moeilijk voor me. Ik zat namelijk vast achter de beide HRT-coureurs en verloor zodoende veel tijd.”

“Ik raakte de aansluiting met Timo en de Caterhams daardoor al snel kwijt en kon het tijdverlies daarna niet meer goedmaken”, vervolgt Pic, die verder wel tevreden is over zijn race en zijn weekend: “Mijn kwalificatie was namelijk goed en ik wist in de race verder ook een sterk tempo aan de dag te leggen.”