Marussia heeft bevestigd dat Timo Glock zich heeft teruggetrokken uit de Grand Prix van Europa. De Duitser is nog niet hersteld van een darminfectie.

“In vervolg op de gezondheidsklachten die Timo Glock ervan weerhielden deel te nemen aan de kwalificatie voor de Europese Grand Prix, kunnen we nu bevestigen dat Timo vandaag ook niet van start kan gaan in de race”, luidt de verklaring van Marussia.

“Timo heeft gisteren medische raad gekregen en de symptomen wijzen op een darminfectie. De dokteren hebben hem verteld dat het onverstandig zou zijn om te racen gezien de ernst van zijn klachten. Hij kan zich beter richten op zijn herstel. Timo maakt het naar omstandigheden goed en zal later vandaag naar huis gaan.”

Omdat het er voor de start van de derde vrije training nog naar uitzag dat Glock aan de betere hand was, heeft het team geen vervanger opgeroepen. Marussia heeft geen officiële reservecoureur, maar heeft wel ‘afspraken’ met andere teams om een rijder te lenen, McLaren-testcoureur Gary Paffett zou een voor de hand liggende keuze zijn. Een coureur moet echter aan de vrije trainingen hebben deelgenomen om te mogen starten in een race.