Marussia-coureurs Timo Glock en Charles Pic verheugen zich allebei op de aanstaande Grand Prix in het Texaanse Austin. Volgens Glock is de terugkeer naar Amerika bovendien erg belangrijk voor de sport.

“Dat we naar Austin gaan, is zowel voor de sport an sich als voor iedereen binnen de Formule 1 erg belangrijk”, meent Glock. “Het is echt heel wat dat we weer in Amerika gaan racen”, vervolgt de Duitser, die denkt dat Austin een goede plek voor de comeback van de Formule 1 is: “We kennen de baan natuurlijk geen van allen, maar op de afbeeldingen en simulaties die ik heb gezien, ziet het er geweldig uit.”

“Ik kijk er dan ook met plezier naar vooruit en hoop dat we er een succes van kunnen maken voor zowel de organisatie als de fans. Wat mezelf betreft: ik weet zeker dat ik het leuk ga vinden om weer in Amerika te zijn”, zegt de coureur die in 2005 in de Champ Cars racete. “Het wordt ongetwijfeld een fantastisch weekend.”

Teamgenoot Pic heeft ook veel zin in race in de VS. “Dit is één van de races die voorafgaand aan mijn debuutseizoen op het lijstje stond met races waar ik het meest naar uit kijk”, vertelt hij.

“Van wat ik tot nog toe heb gezien, belooft het circuit bovendien geweldig te zijn, want de layout ziet er erg interessant uit”, stelt Pic, die verwacht dat de Amerikaanse racefans in grote getale aanwezig zullen zijn en voor een goede sfeer zullen zorgen: “Na de Grand Prix van Canada zijn we naar Amerika geweest om de race in Austin te promoten en de fans en media waren toen erg enthousiast. Het lijkt erop dat ze de Formule 1 graag weer willen verwelkomen.”

Hoewel Pic en Glock dus genoeg leuks en nieuws hebben om naar vooruit te kijken, benadrukt eerstgenoemde dat er ook serieuze zaken zijn om in de aanloop naar de race aan te denken: “We moeten blijven pushen en Caterham zowel in de kwalificatie als de race onder druk blijven zetten, zodat we de tiende plaats bij de constructeurs in onze greep kunnen houden.”