Timo Glock probeerde vandaag in Japan een nieuwe vloer uit voor zijn Marussia. Het wierp zijn vruchten af. In de eerste sessie was hij bijna een seconde sneller dan teamgenoot Charles Pic en in de afsluitende training een halve seconde.

De Duitser kijkt alleen niet terug op een makkelijke dag. “De sessies verliepen niet zoals gehoopt omdat de harde banden niet goed werkten”, vertelde Glock na afloop in Suzuka. “In de eerste training was de balans in de wagen verre van goed. ’s Middags ging dat al beter al kunnen we sneller dan dit.”

Glock werd vandaag negentiende en twintigste. In de afgelopen races lijkt Marussia steeds meer tegenstand te kunnen bieden aan Caterham: de Russische renstal is het team zelfs voorbijgestoken in het kampioenschap. Toch blijft het team waar Giedo van der Garde vandaag de ochtendtraining voor reed, over het algemeen de snellere van de twee.

“De concurrentie rijdt met KERS en daar hebben ze veel voordeel van. Ik kon achter wat auto’s aanrijden maar toen ze KERS gebruikten waren ze verdwenen. Het werkt erg goed in Japan. We moeten nu de auto proberen te verbeteren voor de kwalificatie en de race. Ik ben benieuwd hoe ver we komen.”

Pic mag morgen met de nieuwe vloer rijden. “Ik heb erg genoten van mijn vuurdoop op Suzuka”, meende de Fransman. “We hebben ons complete programma afgewerkt. Toch kwam ik een paar tienden te kort. De nieuwe vloer lijkt goed te werken. Daar mag ik morgen mee rijden.”