Volgens Timo Glock mogen hij en zijn team Marussia tevreden zijn met het tempo dat ze vandaag aan de dag wisten te leggen. Teamgenoot Charles Pic viel ondertussen uit met een motorprobleem.

“We zijn maar acht seconden achter de Caterham van Heikki Kovalainen geëindigd en op een gegeven moment was het gat zelfs maar vier seconden, dus ik denk dat we blij mogen zijn”, meent Glock.

“We hebben er een aardig gevecht van kunnen maken en de auto voelde goed en regelmatig aan, wat ook wel weer eens fijn was”, verklaart de als zestiende aan de finish gekomen Duitser. “We blijven vooruitgang maken wat onze race pace betreft, dus hopelijk kunnen we dat tot aan het eind van het jaar volhouden.”

In de andere Marussia kwam de Grand Prix van Japan voor Glocks teamgenoot Charles Pic na 37 van de 52 ronden tot een voortijdig einde. “Het is mijn eerste uitvalbeurt in een vrij lange tijd, maar het blijft teleurstellend om op te moeten geven.”

“Mijn race verliep totdat hij erop zat namelijk prima en ik kon Timo goed volgen, totdat een motorprobleem jammer genoeg dus roet in het eten gooide.”