De organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan hoopt dat het evenement in 2019 weer ‘gewoon’ in juni kan worden verreden, nadat het evenement in 2018 op verzoek is verschoven naar het weekend van 29 april.

Vanwege het 100-jarig bestaan van de Republiek Azerbeidzjan wordt de Grand Prix in de smalle straten van hoofdstad Bakoe volgend jaar in april verreden. Dit omdat de festiviteiten die met het jubileum gepaard gaan in juni delen van het circuit in beslag nemen. Een eenmalig uitje, wat promotor van het evenement, Arif Rahimov, betreft: “In 2019 willen graag weer terug naar ons vertrouwde plekje op de kalender in juni.”

“We zijn altijd blij geweest met ons plekje op de kalender”, vervolgt Rahimov in gesprek met Autosport. “Beter weer dan in juni krijgen we immers niet; het is heet in de zon, maar goed toeven in de schaduw. Dit in tegenstelling tot in april, want dan is het met zo’n 15 graden Celsius niet bepaald t-shirtjes-weer.”

Rahimov hoopt dat het verplaatsen van het evenement in 2018 geen negatief effect heeft op de bezoekersaantallen, nadat er vorige week dertig procent meer bezoekers waren dan toen in 2016 Azerbeidzjan voor het eerst gastheer was van een Formule 1-Grand Prix: “De aantallen zijn dit jaar flink toegenomen en ik vertrouw erop dat zolang wij voldoende entertainment blijven bieden, we ook in april genoeg mensen om en langs de baan mogen verwelkomen.”