Volgens recente mediaberichten is het goed mogelijk dat de Grand Prix van Frankrijk terugkeert op de kalender, terwijl ook een uitbreiding van het aantal races in de Verenigde Staten niet is uitgesloten.

De Grand Prix van Frankrijk, die in 2008 vooralsnog voor het laatst op de kalender stond, zou volgens Serge Saulnier – de circuitbaas van de baan in Magny-Cours – in 2015 wel weer eens op de kalender kunnen staan.

Saulnier meldt namelijk aan het Franse Infosport dat hij in onderhandeling is met de Formule 1-organisatie van Bernie Ecclestone en dat ‘er op het moment nog niets getekend is, maar we een serieuze kandidaat zijn voor 2015’.

Hoewel er natuurlijk geen garanties zijn en Frankrijk al eens eerder dichtbij een terugkeer was, verwacht Saulnier op niet al te lange termijn duidelijkheid te hebben. “We werken al drie jaar aan het sluiten van een overeenkomst en ik heb het gevoel dat we nu dichtbij een akkoord zijn. Ik hoop dat het voor de zomer geregeld is.”

Amerika
Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, heeft – na eerder dit voorjaar verkondigd te hebben dat de Formule 1 naar Azerbeidzjan gaat – er ondertussen op gezinspeeld dat het mogelijk is dat er in de toekomst meer races in de Verenigde Staten gehouden worden.

In gesprek met Forbes lijkt Ecclestone namelijk aan te geven dat er genoeg interesse is vanuit de Verenigde Staten – waar momenteel slechts één race gehouden wordt, de Grand Prix in het Texaanse Austin – om meer circuits aan te doen. “Als we het zouden willen, zouden we er een hele reeks races kunnen organiseren.”

Foto: er wordt sinds 2008 niet meer door de Formule 1 geracet, maar in 2012 werd er nog wel op Magny-Cours getest.