Organisatoren van races op de Formule 1-kalender slaan de handen ineen. Ze willen op die manier een belangrijkere stem hebben in zaken die voor de circuits van belang zijn.

De Formula One Promotors Associaton, kortweg FOPA, werd vorige maand in Genève geregistreerd bij de plaatselijke Kamer van Koophandel, aldus Independent. Voorzitter is Ron Walker, van de Australische Grand Prix. Voorzitter van de race op Silverstone, Neil England, ligt de stap van de organisatoren toe.

“Historisch gezien is onze stem nooit eensgezind geweest. Via de FOPA hebben we die mogelijkheid nu wel”, aldus England. “Er zijn een aantal zaken die voor alle organisatoren van belang zijn en ik denk dat het belangrijk is dat we ons dan ook laten gelden. Via de FOPA kunnen we beter invloed uitoefenen voor belangrijke kwesties in de sport.”

Alle huidige circuits op de F1-kalender hebben zich aangesloten bij de FOPA. Independent schrijft dat de organisatoren via de FOPA invloed hopen uit te oefenen op de inhoud van het nieuwe Concorde-verdrag. De huidige overeenkomst, over de verdeling van de inkomsten uit onder andere televisierechten, tussen de teams en Bernie Ecclestone loopt aan het einde van dit jaar namelijk af. 

Foto: Ron Walker (rechts) is voorzitter van de FOPA.