Sergio Pérez heeft op verrassende wijze zijn eerste pole-position behaald in Jeddah. De Mexicaan was op het laatste moment de Ferrari’s te snel af. Hij verslaat Charles Leclerc met 0.025 seconden. Achter Leclerc is het Carlos Sainz op P3. Max Verstappen start vanaf de vierde positie op zondag. Lewis Hamilton haalt het bij lange na niet en start de race zondag vanaf P16.

Nicholas Latifi zorgt in Q1 voor een vroege rode vlag. De Canadees crasht in bocht 13 en boort zijn Williams zijdelings in de muur. Voor Yuki Tsunoda is het even later ook einde oefening als hij moet terugkeren naar de pitstraat met brandstof gerelateerde problemen aan zijn AlphaTauri. De grootste domper van de kwalificatie is de vroege uitschakeling van Hamilton. De Brit komt niet door Q1.

In Q2 is het Mick Schumacher die zijn Haas verliest in de snelle bocht 12 en keihard de muur raakt., Schumacher lijkt ongedeerd, maar wordt naar het ziekenhuis gebracht voor de gebruikelijke checks. De Haas ligt in stukken en het circuit is beschadigd, uiteindelijk duurt het meer dan een uur voordat de kwalificatie kan worden hervat.

De beide Ferrari’s zetten vervolgens de toon in Q1, maar op het laatste moment is daar Sergio Pérez die na 215 races voor het eerst een pole behaalt. Max Verstappen lijkt de banden niet op temperatuur te krijgen en komt niet verder dan de vierde startplaats.

Uitslagen GP Saoedi-Arabië 2022 - Kwalificatie