De Nederlander Robin Frijns komt komend weekend wederom in de GP2 in actie voor het team van Hilmer Motorsport, zo heeft de coureur zelf op woensdagmiddag bekend gemaakt.

Frijns liet via Twitter weten dat hij weer bij Hilmer mag instappen, waarvoor hij dit jaar al tijdens drie raceweekends – en dus zes races – in actie is gekomen in de GP2.

“Ik ben erg blij dat ik kan melden dat ik op Silverstone weer voor Hilmer mag rijden, en dat nog wel op een woensdag! #crazy”, zo twitterde Frijns, die met zijn opmerking over het tijdstip van de aankondiging uiteraard refereert naar hoe kort dag dat is, aangezien het raceweekend komende vrijdag al begint.

Frijns, die naast GP2-coureur ook nog test- en reserverijder bij het Formule 1-team van Sauber is, staat met 37 punten op de zesde plaats in het GP2-kampioenschap. De Limburger was er tijdens het openingsweekend in Maleisië niet bij, waarna hij tijdens het raceweekend daarop – in Bahrein – zijn GP2-debuut maakte bij Hilmer.

Hoewel Frijns geen punten overhield aan dat weekend, maakte hij wel indruk en mocht hij in Spanje wederom instappen bij de Duitse renstal, wiens vertrouwen hij beloonde met een zege en een tweede plek.

In het opvolgende (chaotische) weekend, in Monaco, scoorde Frijns niet, mede doordat hij bij de start van de hoofdrace geëlimineerd werd en daardoor ook kansloos was voor de sprintwedstrijd.

Frijns verschijnt in Engeland dus weliswaar voor de vierde keer op rij aan de start voor Hilmer, maar makkelijk is de huidige situatie uiteraard niet voor de Nederlander, die elke keer maar weer tot het laatste moment moet afwachten of hij wel een zitje heeft of niet.