Daniel de Jong is met de schrik vrij gekomen na een harde crash tijdens de GP2-race op zaterdagmiddag. De Nederlander vloog na een touché met DAMS-coureur Pierre Gasly in Blanchimont rechtdoor en belande daarbij keihard in de banden.

In de zesde ronde gingen Pierre Gasly en Daniël de Jong naast elkaar Blanchimont in, een snelle bocht waar inhalen eigenlijk onmogelijk is. De Jong zat er half naast, erop rekenend dat Gasly hem de ruimte zou geven. De Fransman bewoog echter naar rechts en daardoor kon contact niet uitblijven. De Jong kwam met een flinke klap in de bandenstapel aan het einde van de korte uitloopstrook. De impact was zo hard dat De Jongs stuur in tweeën brak, waardoor hij zijn hand blesseerde. De MP-coureur was gelukkig voortdurend bij bewustzijn en reageerde goed op alle vragen, maar hij werd wel voor controle naar het ziekenhuis van Luik vervoerd.

Daar werd geconstateerd dat de Nederlandse GP2-coureur naast een hersenschudding ook een gebroken ruggenwervel heeft opgelopen. De breuk van de zesde wervel vereiste directe actie van het medische team. De vier uur durende operatie is goed verlopen en zijn situatie is stabiel. De Jong zal komende week in het ziekenhuis van Luik blijven.

Gasly is overigens als schuldige aangewezen voor de touché en heeft een tijdstraf van tien seconden gekregen.