Force India heeft de handen ineengeslagen met GP2-team Hilmer Motorsport, dat als satellietteam een opleidingsfunctie binnen het talentenprogramma van Force India gaat vervullen.

Volgens Force India-eigenaar Vijay Mallya is de samenwerking met het GP2-team van Hilmer ‘een logische volgende stap’ voor Force India, aangezien ‘het opleiden van talenten altijd een belangrijke rol heeft gespeeld voor ons’.

“Ik ben hier dan ook heel blij mee”, vertelt Mallya (foto). “We kunnen de volgende generatie coureurs nu immers de kans bieden hun kunnen te tonen in de GP2, terwijl onze aanwezigheid in de GP2 verder betekent dat ons opleidingsprogramma – dat van kartsport tot de hoge regionen van de autosport loopt – nu een stuk completer is geworden.”

Franz Hilmer, de eigenaar en teambaas van Hilmer Motorsport, prijst zich eveneens gelukkig met de samenwerking. “Ik onderhoud al tien jaar warme banden met Force India en verheug me erop nu met ze samen te werken.”

Voor Hilmer betekent het partnerschap dat hij zijn bolides in 2014 in Force India-kleuren zal uitdossen. Het team heeft verder ook gelijk bekend gemaakt dat het Facu Regalia heeft vastgelegd als teamgenoot van de al eerder vastgelegde Daniel Abt.

“Facu en Daniel zijn enorm getalenteerde coureurs met het potentieel de Formule 1 te bereiken, dus we gaan onze best doen ze klaar te stomen voor de koningsklasse”, zegt Hilmer over dit tweetal, dat vanaf nu dus deel uitmaakt van Force India’s talentenprogramma.

GP2 en F1
Dat een GP2-team en Formule 1-stal nauwe banden onderhouden of officieel samenwerken, is niet nieuw. DAMS en Lotus F1 hebben bijvoorbeeld al jaren een warme band, terwijl Russian Time met Williams samenwerkt. McLaren heeft daarnaast sinds kort een partnerschap met ART GP, terwijl Caterham naast haar Formule 1-renstal zelfs als jaren een compleet eigen GP2-team heeft.