Robin Frijns vertrekt morgen vanaf de tiende startplaats in de hoofdrace van de GP2 in Monaco. De verschillen aan kop van het veld waren uiterst klein.

Omdat 26 GP2-coureurs tegelijk loslaten op het smalle stratencircuit in Monaco vaak slecht afloopt, is de kwalificatie tegenwoordig in twee groepen opgedeeld. De oneven startnummers reden eerst, waarbij Johnny Cecotto de snelste tijd van de de dag noteerde. Frijns was vijfde in zijn groep en sneller dan alle anderen in de eerste groep, maar omdat de startrijen om en om worden ingedeeld, start hij slechts als tiende. 

“Twee tienden achter de snelste man en dan een tiende startplaats. Wow!” meldt Frijns op Twitter. “Maar het ging zeker niet slecht.” 

Hoewel niets onmogelijk is, al scheelt het bij inhalen op Monaco niet veel, lijkt een herhaling van Frijns’ vorige GP2-weekend niet haalbaar. In Spanje won hij de hoofdrace en werd hij tweede in de sprintrace. Aangezien voor de startgrid van de sprintrace de topacht uit de hoofdrace wordt omgedraaid, liggen daar wel kansen als Frijns morgen een paar plaatsjes kan opschuiven. 

Het Nederlandse GP2-team MP Motorsport heeft de snelheid in Monaco nog niet echt te pakken. Al ging het voor Daniël de Jong in de kwalificatie wel beter dan in de vrije training. Hij vertrekt morgen vanaf de negentiende startpositie. Teamgenoot Adrian Quaife-Hobbs staat helemaal achteraan.