Giedo van der Garde is als negende geëindigd in de GP2-race op het circuit van Sepang in Maleisië. De kansen van de Nederlander waren in feite al verkeken na een slechte start.

 

De Nederlandse coureur startte vanaf de achtste plek, maar kwam slecht van zijn plaats. Van der Garde knokte zich nog wel terug, maar bleef steken op de negende plek.

 

In de slotfase van de race leverde Van der Garde een amusant gevecht met GP2-debutant James Calado en Sauber-testrijder Esteban Gutierrez, die dit jaar beiden voor het voormalige kampioensteam ART uitkomen. Het lukte Van der Garde uiteindleijk niet om de twee zwart met gouden auto’s te passeren.

 

Ook de tweede Nederlander in het veld, Ocean-coureur Nigel Melker, had geen gemakkelijke race. Vlak voor de start waren teamleden nog op de grid om aan Melkers auto te werken, waarvoor de coureur een drivetrough-penalty moest incasseren. Dit wierp Melker terug naar de voorlaatste plaats.

 

Melker had de snelheid echter wel te pakken, getuige een aantal snelste ronden. Het bracht hem snel weer aan de staart van het veld, en Melker wist uiteindelijk de zestiende plaats te bemachtigen.

 

De winst in de eerste GP2-race van het jaar ging naar Luiz Razia, voor kampioensfavoriet Davide Valsecchi en de verrassend sterk rijdende Max Chilton, die in de auto van Carlin Motorsport meer punten behaalde dan hijzelf in de afgelopen twee seizoenen bij elkaar wist te rijden.