Nigel Melker is als derde geëindigd in de GP3 Series. Daarmee heeft hij de doelstelling behaald die hij bij aanvang van het kampioenschap had gesteld.

“Al met al is het doel behaald”, zegt Melker. “Ik ben in de top drie van het kampioenschap geëindigd. Daar gingen we voor.”

Toch had Melker ongetwijfeld op meer gehoopt gedurende het seizoen waarin hij lange tijd de ranglijst aanvoerde. Bij het ingaan van de seizoensfinale in Monza had de Nederlander zelfs nog een kleine kans op de titel, maar die kon hij niet verzilveren.

Mede door een gebrek aan topsnelheid kon Melker op het hogesnelheidscircuit geen punten scoren. “Op de rechte stukken leek het echter net alsof ik stil stond, ik werd aan alle kanten voorbij gereden”, vertelt Melker. “Het was heel gek, het team heeft alles geprobeerd om het op te lossen. De auto zelf was goed, dus ik heb geen idee waar het aan lag.”

Melker werkte zich in de eerste race op van de dertiende startpositie naar de zevende plaats. Hij kon die plek echter niet vasthouden en kwam als negende over de streep. In de tweede race veroverde hij zelfs nog even de vierde plaats, totdat hij in de Parabolica in de fout ging.

“De rijder naast me ging dwars waardoor ik naar binnen stuurde om een aanrijding te voorkomen. Daarbij blokkeerden de remmen volledig en toucheerde ik een andere coureur lichtjes waardoor we beiden de grindbak in doken. Het was een race-incident maar wel zonde om zo het GP3-seizoen af te moeten sluiten.”