De GPWC komt steeds dichterbij. De organisatie van auto producenten presenteert nog voor de eerste Grand Prix haar plannen aan de teams. Het lijkt er steeds meer op dat de Formule 1 in 2007 haar laatste seizoen in de oude opzet zal beleven. De autofabrikanten die zich hebben verenigd in de GPWC (Fiat, Mercedes-Benz, Renault en BMW) presenteren voorafgaand aan de seizoensouverture in Melbourne aan alle teambazen hun plannen voor de opzet van een nieuw kampioenschap, dat in 2008 van start zou moeten gaan.

Volgens de Britse krant The Times beloven de leden van de GPWC de deelnemende teams een groot aandeel in de opbrengsten en volledige zeggenschap over de te vormen competitie. Volgens The Times krijgen de teams straks tachtig procent van alle inkomsten toebedeeld, nu is dat slechts 23 procent.

De commercieel directeur van de GPWC, George Taylor, ontkent in de krant dat de GPWC alleen achter de hand wordt gehouden om de druk op Formule 1-baas Bernie Ecclestone te verhogen. ,,We zijn uitermate serieus. Het gaat nu beginnen.''

Volgens een woordvoerder van de GPWC moet de structuur van het nieuwe kampioenschap in 2005 gereed zijn, wil het in 2008 van start kunnen gaan. Er is nog niets bekend gemaakt over een exacte datum en locatie van de presentatie.