Naast de figuurlijke donkere wolken boven de toekomst van de Grand Prix van Zuid-Korea is er ook letterlijk storm op komst. De tyfoon Fitow nadert het Koreaanse schiereiland en zou ook het Korea International Circuit kunnen treffen.

Weerkundigen van het Zuid-Koreaans meteorologisch instituut menen dat Fitow in in ieder geval zaterdag tijdens de trainingen en kwalificatie voor overlast zal zorgen. Zondag wordt er veel wind en regen verwacht. De organisatie treft maatregelen om de veiligheid te kunnen garanderen. 

Het is niet voor het eerst dat de Formule 1 te maken krijgt met een tropische storm. In 2004 moest door de tyfoon Ma-on de kwalificatie voor de Japanse Grand Prix in Suzuka worden verschoven naar zondagmorgen. Aan het begin van dit seizoen zorgde zware regenval er ook al voor dat het slot van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië van zaterdag naar zondag moest worden verplaatst. 

De eerste Grand Prix van Zuid-Korea, in 2010, werd ook in slechte weersomstandigheden verreden (zie foto). De race moest zelfs driekwartier worden onderbroken en kon nog maar net voor het donker worden afgerond. De zege ging naar Fernando Alonso, nadat Sebastian Vettel zijn motor opblies en Mark Webber van de baan spinde. 

De Koreaanse GP staat nog op de voorlopige kalender voor 2014, maar onder voorbehoud. Onderhandelingen tussen Bernie Ecclestone en de organisatie zijn in volle gang. De Koreanen schatten de kans op contractverlenging op 50/50.