*

Gratis Formule 1 kijken bij Ziggo Sport

Linda van der Heide

Linda van der Heide

8 november 2015 07:29

Gratis Formule 1 kijken bij Ziggo Sport
Peter van Egmond

Wat zegt u? Gratis Formule 1 kijken op een Nederlandse zender? Vanaf 12 november kan dat. Dan gaat namelijk de nieuwe sportzender Ziggo Sport van start. De sportzender, te zien op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst.

Het zwaartepunt ligt op de grote evenementen in de topsport zoals internationaal voetbal, tennis, basketbal en dus ook autosport. De sportzender is een direct gevolg van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan dankzij de fusie van UPC en Ziggo.

En Formule1 dan?

Wat jullie Formule 1-fans willen weten is natuurlijk of er ook Formule 1 te zien zal zijn. Het gratis Ziggo Sport kanaal richt zich voornamelijk op de grote duels van verschillende sporten zoals EK- en WK-kwalificatiewedstrijden, maar ook Formule 1.

Een woordvoerder van Ziggo Sport legt uit dat er veel Formule 1 te zien zal zijn, maar niet alles. “Elke week maken we een nieuwe afweging van wat er uitgezonden gaat worden. Die keuze is dus afhankelijk van welke andere sporten en wedstrijden er zijn. Maar met het oog op Max Verstappen kunnen de fans ervan uit gaan dat we vaak Formule 1 zullen uitzenden. Ook trainingen en kwalificaties.”

Niet alles

“Wil je alles zien, dan heb je een abonnement op Sport1 nodig”, aldus de woordvoerder van Ziggo Sport. “Want de Grand Prix’ kunnen ook wel eens samenvallen met een belangrijk toernooi of voetbalwedstrijd. De mensen moeten dit zien als een cadeau aan de abonnees van Ziggo.”

En het eerste cadeautje is in de vorm van de GP van Brazilië. Van training tot race zal alles te zien zijn op kanaal 14. En ook de Grand Prix van Abu Dhabi zal daarop uitgezonden worden.

Naast de Formule 1 worden er ook andere races uit andere autosportklassen uitgezonden en is er de wekelijkse talkshow ‘Peptalk’ met Jack van Gelder en sport gerelateerde films en documentaires.

 

 

 

 

 

 

Lees meer over

Sport1 Ziggo Sport