Olav Mol en Jack Plooij zijn ook volgend seizoen weer bij Ziggo Sport te zien en horen als onderdeel van de Formule 1-uitzendingen. Ziggo Sport gaat in 2022 uitgebreide samenvattingen van de Formule 1 uitzenden én een vrijdagavondprogramma.

Goed nieuws dus voor fans van het populaire duo, met Mol en Plooij die zelf uiteraard ook happy zijn met het nieuws. “Hoewel de invulling wat Formule 1 betreft nu anders is geworden”, zo doelt het duo op hoe Viaplay de live-rechten heeft verworven, “zien wij nog legio mogelijkheden om Ziggo Sport en alle kijkers van inside info te voorzien.”

Lees ook: Plooij en Mol: ‘Wij zijn nog niet klaar met de Formule 1’

“We doen dit werk al jaren met veel plezier en zijn van plan om dat nog lang zo te doen”, stellen ze. Verdere details zijn niet bekend. Mol zal in elk geval live-commentaar van de Grands Prix doen voor zijn eigen zender Grand Prix Radio. Het laat zich raden dat hij bij Ziggo ook commentaartaken op zich zal nemen.

Behalve Mol en Plooij blijven ook andere bekende Ziggo-namen de zender trouw. Presentator Rob Kamphues, analist Robert Doornbos en sidekick Rob van Gameren blijven aan. Hetzelfde geldt voor Rick Winkelman, die de afgelopen jaren als commentator van de vrije trainingen, verslaggever én incidenteel als pitreporter fungeerde.

Lees ook: Doornbos net als Mol en Plooij niet mee naar Viaplay

Ziggo Sport gaat in 2022 samenvattingen van de vrije trainingen, kwalificatie en race uitzenden, met vrijdag ook een avondprogramma zoals het huidige Formule 1 Café. De NOS zendt in 2022 ook een samenvatting van de kwalificatie én een uitgebreide samenvatting van de race uit. De publieke omroep zal op zondag ook uitpakken met een uitgebreid programma om de samenvatting van de race heen.