De Formule 1 denkt serieus na over de positie van gridgirls in de sport, en of ze in de toekomst misschien tot iets uit het verleden moeten gaan behoren.

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, noemt het in gesprek met BBC Radio 5 Live een ‘gevoelig onderwerp’. “Want er zijn veel mensen die de gridgirls waarderen als een soort traditie, maar er zijn ook mensen die het ouderwets en gedateerd vinden.”

Zien we de gridgirls nog terug in de toekomst?

“We kijken er dus serieus naar”, vertelt Brawn, wiens baas – Formula One Group ceo Chase Carey – ook op twee gedachten hinkt. “Is dit iets van het verleden, of zijn gridgirls een uniek aspect van de Formule 1 en moeten ze onderdeel van de toekomst van de sport blijven uitmaken?”, vraagt hij zich af.

Carey erkent dat hij eigenlijk niet had verwacht dat ‘de kwestie van gridgirls’ hoog op zijn takenlijstje zou komen te staan. Hoe hij er persoonlijk in staat, doet er niet toe, volgens Carey: “Je hebt met een sport, teams en een groter ecosysteem en enorme fanschare te maken”, benadrukt hij.

“Dit is iets waar niet snel eenstemmigheid over zal worden bereikt. De meningen zullen uiteenlopen”, weet Carey, die daarom zoveel mogelijk meningen wil aanhoren en vervolgens ‘de juiste beslissing’ wil maken voor de sport.