Ze stonden er al niet al te best voor, maar Romain Grosjean en Jolyon Palmer worden nog eens vijf plaatsten teruggezet op de grid. Beide rijders hielden onvoldoende in toen er dubbele gele vlaggen werden gezwaaid.

Tegen het eind van Q1 was zowel Romain Grosjean (17e) als Jolyon Palmer (18e) op jacht naar een plekje bij de beste vijftien, aangezien ze allebei nog in de gevarenzone zaten. Toen Antonio Giovinazzi crashte en er dubbele gele vlaggen werden gezwaaid, minderden ze volgens stewards onvoldoende vaart, terwijl alle coureurs juist verteld was dat ze hun ronden moesten staken.

Het levert beide rijders een gridstraf van vijf plaatsen op, die hen effectief naar de achterkant van de grid werpt. Daarnaast krijgen beide rijders drie strafpunten bijgeschreven op hun licentie. Het totaal aantal strafpunten van Grosjean komt daarmee op drie te staan, terwijl Palmer zijn vijfde, zesde en zevende strafpunt mag noteren.

De gridstraffen voor Grosjean en Palmer werken in het voordeel van Max Verstappen. De Nederlander noteerde in de kwalificatie de negentiende tijd, maar zal op de grid vóór zowel de Fransman als de Engelsman komen te staan.