Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft een gridstraf van vijf posities opgelegd gekregen voor een voortijdige versnellingsbakwissel.

Bottas, die vorig weekend in Oostenrijk nog op pole stond, zal komende zondag dus in het beste geval van de zesde startplek vertrekken, want het gaat om een straf van vijf gridposities.

Bottas’ Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton ontving vorig weekend eenzelfde straf, eveneens voor het wisselen van de versnellingsbak terwijl die er nog geen zes races op had zitten.

Conform het technisch reglement moet een versnellingsbak zes achtereenvolgende Grands Prix gebruikt worden. Mercedes heeft ook al bevestigd dat het de bak gewisseld heeft en er een gridstraf is uitgedeeld.

Mercedes meldt verder dat de schade aan Bottas’ bak vergelijkbaar van aard is met de schade die vorig raceweekend een versnellingsbakwissel voor Hamilton noodzakelijk maakte.

Het Duits-Engelse team had aanvankelijk gehoopt de versnellingsbak het hele weekend in Silverstone te gebruiken, maar uit recente tests en simulaties is gebleken dat het risico van een defect te groot is.

Mercedes heeft verder aangegeven dat het denkt de oorzaak van de problemen achterhaald te hebben en zodoende hoopt dat het zich, mogelijk na enige revisies, niet vaker voor zal doen.