Romain Grosjeans laatste Grand Prix was een ware inhaalrace. De Fransman reed van de achttiende startplek naar de negende plek aan de finish.

Grosjean had zijn knappe resultaat vooral te danken aan een uitgekiende pitstopstrategie. Hij begon de race in tegenstelling tot de meeste andere coureurs op de hardere compound, en wachtte lang voor hij zijn stops maakte. “Ze namen op de pitmuur precies de juiste beslissingen”, jubelt Grosjean. “Mijn pitstops gingen ook fantastisch.”

Met het vallen van de vlag in Abu Dhabi is eind gekomen aan Grosjeans dienstverband bij Lotus, waar hij vier seizoenen plus wat losse races reed. “Ik ben zo blij dat ik in mijn laatste race bij Lotus punten heb gescoord”, aldus de coureur. “Het team voelt als familie voor me, ik hoop echt dat ik ooit nog terug kom. Dit was het beste seizoen van mijn loopbaan.”

Maldonado

Pastor Maldonado besloot het seizoen zoals hij het in Australië begon: met een crash in de eerste bocht. Hij kon er zelf niets aan doen, want hij werd getorpedeerd door Fernando Alonso. “Ik zag niet dat hij me raakte, maar ik voelde het wel”, vertelt Maldonado. “Ik wilde weer verder rijden, maar toen zag ik dat de wielophanging gebroken was.”

Met een knipoog toont de Venezolaan zich bewust van het feit dat hij het meestal zelf is die dit soort akkefietjes veroorzaakt. “Als ik Fernando had geraakt, dan was het groot nieuws geworden!”