Romain Grosjean heeft geen gemakkelijk weekend achter de rug. Dat hij toch nog als zesde finishde, mag een prestatie op zich worden genoemd.

Gisteren spinde hij in de tweede kwalificatie van de baan. Vandaag verloor hij een deel van zijn voorvleugel bij de start tegen het achterwiel van Paul di Resta. Hij kon achteraan aansluiten en bekroonde zijn inhaalrace met de zesde plaats.

“Het ging redelijk goed en je kunt wel zeggen dat dit een fantastisch resultaat is”, zei hij na afloop tegen de BBC. “Ik ben van de 22e naar de zesde plaats gereden. Dat is niet slecht. Ongelooflijk dat dat gelukt is nadat je je neus moest vervangen. Het team gaf mij ook een goede auto en de strategie, nog één stop maken, werkte goed.”

“Ik had leuke gevechten met Button, Hamilton en Rosberg. Ik weet niet precies wat er bij de start gebeurde. Het was allemaal wat verwarrend. Ik zat aan de buitenkant voor de derde bocht en Di Resta aan de binnenkant. We raakte elkaar. Jammer, want mijn voorvleugel ging kapot. Dat kan gebeuren in de drukte. Als je het wil voorkomen moet je maar van pole starten.”

Kimi Räikkönen eindigde een plaats voor zijn teamgenoot. Lotus pakt opnieuw dus een boel punten. Gevolg is dat het nu McLaren is voorbijgestreefd in het kampioenschap. De renstal uit Enstone staat nu op de derde plaats.

Räikkönen had wat pech bij de start. “Ik probeerde Webber in te halen”, zei de Fin, terwijl het toch echt Vettel was die hij probeerde te verschalken. “Dat lukte, maar gevolg was daarna wel dat ik mijn plaats weer verloor en dat ik ook nog een plaats extra verloor.”

“Niet de beste openingsronden dus. We herpakten ons echter goed, ik had een goede auto en we konden ons terugknokken. Er resteerden in de slotfase nog te weinig ronden om Massa in te halen.”