*

Grosjean bevestigt kortstondig contractverlenging

Eelco den Boer

Eelco den Boer

12 november 2014 15:35

Grosjean bevestigt kortstondig contractverlenging
Racepictures

Romain Grosjean heeft via Twitter laten weten ook in 2015 voor Lotus te rijden. Maar blijkbaar sprak hij voor zijn beurt, want de tweet werd al snel weer verwijderd.

In de korte mededeling liet Grosjean weten trots te zijn om volgend seizoen weer voor Lotus te rijden. Hoewel het bericht dus weer offline is, zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de contractverlenging officieel wordt bevestigd. Het wordt het vierde seizoen voor de Fransman bij het team uit Enstone. 

Grosjean had een clausule in een contract die hem het recht gaf Lotus te verlaten wanneer de prestaties onder de maat waren. En 2014 was zeker een tegenvallend seizoen voor de renstal, met twee achtste plaatsen van Grosjean in Spanje en Monaco als beste resultaten. Hoewel Grosjean gedurende het jaar in verband werd gebracht met transfers naar McLaren en Ferrari is hij er blijkbaar toch niet in geslaagd een beter onderkomen te vinden voor 2015. 

Voor volgend seizoen zijn de vooruitzichten bij Lotus wel beter, met name omdat de Renault-motoren worden ingewisseld voor exemplaren van Mercedes. Ook zijn de financiën bij het team beter op orde gebracht en heeft het team de focus vroeg kunnen verschuiven naar de auto van volgend jaar. De line-up van Lotus blijft dus ongewijzigd, want Pastor Maldonado werd eerder al bevestigd voor 2015. 

Lees meer over

Grosjean Lotus