Lotus-teambaas Eric Boullier is opgelucht dat Romain Grosjean in Zuid-Korea uit de problemen bleef. De Fransman kreeg een storm van kritiek op zich af nadat hij in Japan Mark Webber in de rondte tikte.

De Australiër liet vervolgens weten Grosjean een halvezool te vinden die opnieuw geschorst moest worden. Ook anderen lieten zich negatief uit over de Fransman. Boullier is opgelucht dat zijn coureur er niet opnieuw een potje van heeft gemaakt.

“Het was niet makkelijk maar hij startte goed en sprong goed om met de drukte”, aldus de teambaas tegen Autosport. “De druk was voor hem immens en het is daarom een enorme opluchting voor hem. Óók voor ons. Hij stond na de Japanse race enorm in de aandacht.”

“Hij reed nu een degelijke en vooral voorzichtige race omdat hij weer zichzelf moet worden. Romain deed pecies wat we van hem verwachtten. Ik ben blij voor hem en je ziet nu weer een lach op zijn gezicht. Coureurs moeten deze druk aankunnen. Ze moeten zich kunnen herpakken na dit soort momenten.”

“Je weet dat iedereen naar jou kijkt en dat je dezelfde fout niet nog een keer mag maken. Dat is moeilijk. Hij heeft bewezen de druk aan te kunnen en dat hij sterk genoeg is. Nu kan hij gestaag zijn vechtersmentaliteit weer herstellen.”