Romain Grosjean zegt geïrriteerd te zijn door de extra aandacht die hij krijgt over zijn radiocontact met de pitmuur. De Fransman vindt dat de focus op de negatieve communicatie een slecht beeld afgeeft.

De Haas-coureur heeft een moeilijk weekend in Bakoe met remproblemen in de trainingen en de kwalificatie. De Fransman kwam niet verder dan Q1 en start de race vanaf een 16e plek.

Maar wat Grosjean het meest irriteert is het radioverkeer dat van hem wordt uitgezonden.  De gesprekken tussen hem en de pitmuur worden disproportioneel uitgezonden waardoor de kijker de Fransman alleen maar hoort klagen.

Grosjean spreekt zijn irritatie uit tegen Autosport: “Iedereen praat met zijn team over de radio en die informatie is bedoeld voor het team, niet voor de buitenwereld. Het is onze zaak of we problemen hebben aan de auto. Ik heb het gevoel dat ik veel meer uitgezonden word dan de andere, terwijl de andere coureurs ook over de radio klagen. Het is niet eerlijk en ik wordt er onderhand een beetje moe van.”

Vorig jaar had Grosjean zich al voorgenomen wat stiller te zijn over de radio, omdat het te veel uitgezonden werd op televisie en hij niet wilde ‘dat mensen de verkeerde ideeën krijgen’. Nu, een jaar later, kampt de Fransman weer met hetzelfde probleem. “Ik kan niet tegen mijn eigen natuur in gaan, ik heb geprobeerd me in te houden, maar het werkt niet.”

Teambaas Günther Steiner staat achter zijn coureur. Hij zegt de uitbarstingen van Grosjean over de radio geen probleem te vinden voor het team. “Niemand kent hem als wij. Als dit soort momenten zich voordoen komt hij na de race naar ons toe en biedt hij zijn excuses aan. Dat wordt niet uitgezonden. Zolang hij respectvol blijft en niemand persoonlijk aanvalt, zie ik geen probleem.”