Romain Grosjean had het tijdens de Grand Prix van Brazilië naar eigen zeggen prima naar zijn zin. De Fransman voegde vier punten aan zijn totaal toe.

“Het was een leuke race”, zegt Grosjean. “We zaten op een aanvallende strategie, en ik genoot ervan om me met mooie inhaalacties een weg naar voren te vechten.” Dat deed Grosjean: hij startte als veertiende, maar finishte op P9 (na de diskwalificatie van Felipe Massa P8). Onderweg haalde hij onder meer Max Verstappen in.

“Het was lastig in het spoor van de andere auto’s te blijven, maar in de eerste bocht hadden we telkens het vermogen om een aanval te wagen”, legt Grosjean uit. “Het was een emotioneel weekend, dus het is mooi dat ik weer punten heb gepakt.”

Maldonado

In de andere Lotus leek Pastor Maldonado met P11 net naast de punten te grijpen. Door de diskwalificatie van Massa hield hij echter alsnog een punt aan de race over. Maldonado maakte anders dan de rest van het veld maar twee pitstops. Het zorgde ervoor dat hij in de slotfase op zijn versleten banden Max Verstappen niet achter zich kon houden. Een tijdstraf van vijf seconden, voor een touché met Marcus Ericsson, hielp ook niet mee.

“Het was een drukke race, er gebeurde veel”, aldus de Venezolaan. “In de middenstint reed iedereen op de mediums en ik op de softs, zodat ik tijd kon goedmaken. Maar in het laatste deel van de race was het andersom, zodat ik de tiende plek niet vasthouden. Maar als je kijkt waar we startten, was het een goede race.”