Romain Grosjean heeft zijn afscheid van het Haas F1-team aangekondigd. De Fransman reed sinds de oprichting van het team in 2016 voor de Amerikaanse renstal. Het is nog onbekend waar hij in de toekomst zal rijden, al lijkt een zitje in de Formule 1 onwaarschijnlijk.

“Ik ben onderdeel geweest van het Haas F1-team sinds dag één”, laat Grosjean weten op Facebook. “Vijf jaren waarin we hoogte- en dieptepunten hebben meegemaakt. We scoorden 110 punten in 92 races, maar de reis was het waard. Ik heb veel geleerd en ben een veel betere coureur geworden, net als een beter persoon. Ik hoop dat ik ook mensen binnen het team heb geholpen om zichzelf te verbeteren. Dit is waarschijnlijk mijn grootste trots, nog meer dan de gekke eerste races in 2016 of de vierde plaats tijdens de Oostenrijkse Grand Prix van 2018. Ik wens het team het beste voor de toekomst”, aldus Grosjean.

Het lijkt de eerste dominosteen die veranderingen zal brengen bij Haas F1-team. Er gaan al langer geruchten dat Formule 2-coureur Nikita Mazepin een stoeltje krijgt bij de Amerikaanse renstal, al gaf teambaas Günther Steiner onlangs nog aan dat het team een shortlist had van tien coureurs die potentieel voor het team kunnen rijden vanaf 2021. Daarnaast gaf Steiner aan dat een nieuwe coureur dan meteen voor twee jaar zal moeten tekenen zodat die coureur alvast wat ervaring heeft met de Haas-bolide voor wanneer de grote reglementswijzigingen van 2022 in werking treden.

Het is nog onbekend wat er in het verschiet ligt voor Grosjean, al lijkt een zitje in de Formule 1 onwaarschijnlijk. De Fransman gaf onlangs te kennen geïnteresseerd te zijn in de Formule E en het World Endurance Championship, waar hij een samenwerking met Peugeot wel zou zien zitten.

Aan de andere kant van de Haas-garage is er ook veel onzeker voor Kevin Magnussen. De Deen zal volgens Racer.com een ander team moeten zoeken. Het lijkt waarschijnlijk dat Haas dan zal gaan voor een Ferrari-junior, waarbij het gaat om Mick Schumacher, Robert Shwartzman of Callum Ilott. Het zou niet gaan om Sergio Pérez, die ook nog altijd zoekende is naar een zitje voor 2021.

Foto: Motorsport Images