*

Grosjean: ‘Lastig om gemotiveerd te blijven aan het einde van een moeilijk jaar’

Laurens Stade

Laurens Stade

11 november 2019 13:00

Grosjean: ‘Lastig om gemotiveerd te blijven aan het einde van een moeilijk jaar’
Motorsport Images

Haas F1-coureur Romain Grosjean geeft toe dat hij moeite heeft om gemotiveerd te blijven na alle problemen met de auto dit seizoen. De Fransman zegt dat het een slecht teken is dat het team de races aftelt en volgens hem kan Haas zich nu het beste richten op volgend seizoen.

Haas heeft in de afgelopen acht races slechts twee punten gepakt. In Amerika viel Kevin Magnussen uit met een remprobleem en Romain Grosjean kwam niet verder dan de vijftiende plaats, waarmee het team voor de veertiende keer niet tot scoren kwam dit seizoen. Op dit moment staat de Amerikaanse renstal negende bij de constructeurs met 28 punten.

”Ik houd het vol, maar het is moeilijk”, zegt Romain Grosjean tegen Racefans.net. ”We zijn allemaal racers, we zijn allemaal concurrenten en we willen allemaal het beste doen. Je voelt in het team dat het moeilijk is. Het is nooit goed dat je de races begint af te tellen. Er is een limiet aan wat je kunt doen, maar we zijn mensen en hebben gevoelens. We willen competitief zijn”, aldus de Fransman.

‘Volgend jaar moet beter zijn’
”Je hoort Mercedes op vrijdag in Mexico zeggen dat het een moeilijk weekend gaat worden, dat het vreselijk zal zijn enzovoort. Uiteindelijk winnen ze gewoon. Wij hebben het drie dagen lang moeilijk gehad”, voegt Grosjean toe. Gedurende het seizoen heeft Haas geëxperimenteerd met verschillende chassis en voorvleugels, maar de problemen zijn nog niet verholpen. De focus ligt bij het team dan ook al op volgend seizoen. ”Op dit moment is het denk ik het beste om zo hard mogelijk te werken voor volgend jaar. We weten dat het volgend jaar beter zou moeten zijn”, aldus Grosjean.

Ook teambaas Günther Steiner kijkt uit naar 2020. ”Ik doe alsof 2019 niet gebeurd is. Het is momenteel moeilijk. Het is alsof je een voetbalteam hebt met elf verdedigers en niemand in de aanval, terwijl je alleen maar aangevallen wordt en niets kan doen”, aldus Steiner.

Lees ook: Steiner kijkt uit naar 2020: ‘Ik doe alsof 2019 niet gebeurd is’

Foto: Motorsport Images

 

 

Lees meer over

Grosjean Haas