*

Steiner kijkt uit naar 2020: ‘Ik doe alsof 2019 niet gebeurd is’

Laurens Stade

Laurens Stade

6 november 2019 13:15

Steiner kijkt uit naar 2020: ‘Ik doe alsof 2019 niet gebeurd is’
Motorsport Images

Haas F1-teambaas Günther Steiner is opgelucht dat er nog maar twee races te gaan zijn dit seizoen. De Italiaan doet ‘alsof 2019 niet gebeurd’ is en vergelijkt de problemen van Haas met een voetbalteam met ‘elf verdedigers’.

Kevin Magnussen viel in de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix uit vanwege remproblemen terwijl Romain Grosjean niet verder kwam dan de vijftiende plaats. Haas heeft daarmee in de afgelopen acht races slechts twee punten gepakt. Voor teambaas Günther Steiner kan het seizoen dan ook niet snel genoeg voorbij zijn. ”Godzijdank!”, zegt Steiner tegen Formula1.com als hij hoort dat er nog maar twee races te gaan zijn. ”Ik zou ook blij zijn met nog maar één race te gaan.”

Lees ook: Magnussen waarschuwde team voor remprobleem: ‘Ik zei het toch’

”Het is momenteel moeilijk, zoals je kunt zien hebben we niets. Het is alsof je een voetbalteam hebt met elf verdedigers en niemand in de aanval, terwijl je alleen maar aangevallen wordt en niets kan doen. We doen alleen maar aan schadebeperking en dat werkt niet als de rest goed werk levert. Het is duidelijk dat elke strategie verkeerd is omdat je toch wel terugvalt. Het is een gebrek aan snelheid”, aldus Steiner.

Op dit moment staat de Amerikaanse renstal negende bij de constructeurs op 28 punten. Het gat naar Alfa Romeo bedraagt slechts zeven punten, maar het gat naar Toro Rosso op de zevende plaats is al groter met een verschil van 36 punten. ”Ik doe alsof 2019 niet gebeurd is”, zegt Steiner tegen Racefans.net. ”Ik hoop dat we deze bladzijde kunnen omslaan”, aldus de Haas F1-teambaas.

Lees ook: Günther Steiner over Haas’ Amerikaanse oorsprong: ‘Ik heb een jaar met Gene gesproken voor hij ja zei’

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Haas Steiner